sunnuntai 20. syyskuuta 2009

reallife vs secondlife

Heipä hei kaikille!

Tosiaan noin viikko sitten tavattiin Levillä ja tutustuttiin tähän secondlife, blogi, hybridi juttuun.
Jo ensimmäistä kertaa kuultuani pelkän sanankin -seconlife- sai ihokarvat pystyy...ei mitään tietokone juttuja ja virtuaali maailmaa!Oma elämäni on kyllä sen verran mielenkiintoista ettei tarvitse viettää aikaa tietokoneen ääressä.
Tämä on edelleen pohjimmaisena ajatuksena, mutta leirin kuluessa asia alkoi kiinnostamaan jollakin oudolla tavalla. Ehkä sittenkin secondlife hommassa olisi ideaa; virtuaalimaailman kautta voi tutustua ihmisiin, mitä ei normaalisti tapaisi, ei ainakaan yhtä helposti, tässä "toisessaelämässä" voisi jokainen toteuttaa itseään niinkuin haluaa, ilman tosi elämän riskejä. Harmillista sinäänsä pelissä liikkuu oikeaakin rahaa, joten kovin huolimaton ei saa olla.

Oma kohtaisena ajatuksena voisi olla oman matkailuyrityksen perustaminen, missä voisi tarkastella onko sillä mahdollisuuksia menestyä virtuaalisesti, siten tietäisi paremmin mitä kannattaa sitten tehdä kun perustaa sen firman tosi elämään.
Toisaalta taas en haluaisi maksaa penniäkään mistään mielikuvitus elämästä vaan oppisin käytännön kautta, tutustumalla aitoihin ihmisiin, tekemällä oikeita töitä ja perustamalla ihan oikean yrityksen.

Leiri oli mukava ja suuri kiitos sille joka maksoi niistä hienoista hotelli huoneista ja maittavista ruuista!Olisi meille kelvannut vähempikin :p
Rahan käyttö tälläiseen herättää ajatuksia. Eikö Suomessa rahaa voisi käyttää hyödyllisimpiinkin kohteisiin, kuten vanhusten hoitoon tai nuorten henkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen?

Blogin kirjoittaminen onnistuu varmasti kaikilta ja mielestäni olisi hyvä idea jakaa blogin kautta kokemuksia, ajatuksia, kuvia ja videoita. Mutta seconlife hahmon tekeminen ja seikkailu virtuaalimaailmassa kuulostaa vielä asialta, mikä on vastoin periaatteitani. Nykyään liian monet nuoret ja vanhemmatkin ovat riippuvaisia tietokonepeleistä, chateistä ja internetin ihmeellisestä maailmasta.
Kaikesta negatiivisuudesta huolimatta on hienoa, että uusia juttuja kehitellään ja otetaan huomioon monipuoliset oppimismahdollisuudet.

Hyvää syksyä kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Moroo,

    Hyviä ajatuksia, näkemyksiä - asioiden pyörittelyä.

    Niinpä - kuinka pitkälle toiset "elämät ja maailmat" voivat mennä!? Ovatko ne jo tietyllä tavalla ottaneet ylivallan ja syöneet tavanomaisen vuorovaikuttamisen? Mikä on tulevaisuus - voiko esim. virtuaalimatkailu koskaan syrjäyttää perinteistä matkailua?

    Ari

    VastaaPoista
  2. Hei,
    tärkeitä asioita mietittäviksi. Kaikki ei kuitenkaan ole aina mustavalkoista eikä mainitsemasi negatiivisuus ole välttämättä negatiivisuutta vaan asioiden kyseenalaistamista ja sekin on osa kehittämistä. On hyvä kysyä asioita ja miettiä eri vaihtoehtoja.Ilman "ongelmia" ei meillä olisi kehitettävääkään.Jatkossakin saattaa tulla eriäviä mielipiteitä ja ne kyllä kannattaa sanoa, jotta saamme sitten kehitettävät asiat listattua ja voimme keskittyä meille olennaisiin . Itsellänikin riittää "ykköselämässä" haasteita, mutta mielenkiinnolla odotan mitä saamme tässä aikaiseksi. Second life ei välttämättä ole meidän kaikkien juttu, mutta sitten oli nämä blogit ja aidot työelämässä tapahtuvat oppimiset; yhdistämällä ja eriyttämällä saamme tästä projektista jokaiselle jotakin.

    VastaaPoista

Lukijat