maanantai 26. huhtikuuta 2010

Hulluna tekstiä

:D Noniiiin nyt oonkin oikein urakoinut tämän blogin parissa, tässäpä siis kaikki rästiin jääneet kirjoitukset.

Vk7. Esittele matkailualue, jolla top-paikkasi on.
Luvattu maa on aivan Levin keskustan kupeessa (noin 7km päässä). Sinne pääsee niin autolla kuin hiihtämälläkin. On hienoa, että niin nopeasti pääsee keskustan hälinästä niinkin rauhaisaan paikkaan. Paikka sijaitsee joen rannalla ja ympärillä on metsää. Ajattelin aluksi, että miten joku edes löytää sinne, mutta olin todella väärässä.. :D (En tiedä olisko tässä pitänyt esitellä matkailualueena Leviä mutta kaikkihan sen jo tuntee..??)

Vk8. Esittele tärkeimpiä top-yrityksen tuotteita ja palveluita.
Luvatun maan tärkeimmät palvelut ovat latukahvio, illalliset ja saunat. Latukahvio oli auki 9-16 joka päivä ja monotanssit sunnuntaista perjantaihin vetivät ihan järjettömän paljon väkeä! Niiden jälkeen sitten oli illallisia sekä saunoja tilausten mukaan. Luvatussa maassa on tavallinen sauna sekä jääsauna ja lämmin sekä kylmä allas. Jäälinna oli myös nähtävyytenä suosittu.

Vk9. Tärkein tuote/palvelu englanniksi.
The most important services in Luvattu maa are trail cafe, dinners and saunas. In trail cafe were dances from Sunday to Friday. After that were dinners and saunas depending orders. There are normal Finnish sauna and Ice sauna in Luvattumaa. Dinners are made by real lappish delicacies.

Vk12. Millaista pukeutumista ja käyttäytymistä eri palvelutilanteet ja työtehtävien hoitaminen edellyttävät?
Tottakai virallisimmissa tilaisuuksissa pitää olla hieman hienommissa vaatteissa kuin normaalina päivänä. Esimerkiksi meillä järjestettiin yhdet häät, jolloin työntekijöiden huoliteltu ulkonäkö oli tärkeää. Piti olla mustat suorat housut, normaalina päivänä kävivät vaikka mustat farkut. Kengät täytyi olla siistit ja valkoinen kauluspaita. Essuja ei pidetty ollenkaan tällöin vaikka normaalina päivänä ne kuuluivat työasuun. Hiukset kiinni tietenkin.
Normaalina päivänä asustus ei niin tarkkaa ollut, paidaksikin kelpasi mikä tahansa kauluspaita.
Erilaisen käyttäytymisen erilaisissa tilanteissa pitäisi tulla mielestäni luonnostaan. Onhan selvää, että juuri näissä häissäkin esimerkiksi käyttäydyttiin hieman muodollisemmin kuin normaalisti. Myös asiakkaiden mukaan käyttäytyminen voi vaihdella, esim. vanhempia ihmisten kanssa käyttäydytään yleensä erilailla kuin vaikka omanikäisten.

Vk13-14. Miten asiakaspalvelutilanteissa voi selvittää asiakkaiden toiveita ja tarpeita?
Kysymällä selviää paljon. Mikäli asiakas ei ole varma, mitä haluaa, voi ehdottaa erilaisia vaihtoehtoja ja johdatella yhteiseen päätökseen.

Vk15. Yksi työtehtävä jonka olet oppinut mielestäsi hyvin top-jakson aikana.
Tämä on helppo: kattaus, kattaus, kattaus. Osaisin varmaan unissanikin laittaa ne lusikat ja haarukat oikeaan paikkaan ja taittaa ne servetit. :-D Muistan nyt myös loppuikäni, kummin päin kahvikupin lusikka tulee...niin monta kertaa siitä muistutettiin.

Vk11 ja Vk16 blogiteksteissä piti verrata omia kokemuksiansa muiden kokemuksiin. Mielestäni meillä kaikilla harjoittelijoilla on ollut samankaltaisia kokemuksia, on saatu asiakaspalvelukontakteja, on ollut hankalia ja hauskoja ja mukavia ja ihania asiakkaita, on tehty virheitä ja opittu niistä. Itse voisin sanoa, että olen kyllä tämän parin kuukauden jälkeen jäänyt koukkuun työntekoon, ei huvittaisi ollenkaan palata koulunpenkille. :-D Katsotaan miten se sujuu...

Mukavaa vappuviikkoa! :)
-Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat