torstai 25. maaliskuuta 2010

Pukeutuminen työpaikalla

Yhtenäinen ja huoliteltu työasu on monella hotelliketjulla osa konseptoitua yksikön sisällä tapahtuvaa asiakkaille suunnattua markkinointia, jolla viestitään laatua ja palvelua. Näin on myös esimerkiksi Radisson Blu-ketjussa, jonka palveluksessa olen työskennellyt. Tuolloin Radisson SAS-nimellä toiminut ketju puki kaikkien yli 200 ympäri maailmaa sijaitsevan hotellin vastaanottohenkilökunnan samanlaisiin univormuihin. Tällä tavoin eri maissa ketjua käyttävä esimerkiksi liikematkustaja sai jo sisäänkirjoittautuessaan tutun ja turvallisen tuntuisen vastaanoton henkilökunnan ollessa pukeutunut samalla tavoin kuin edellisessä hotellissa. Asut eivät olleet mitä tahansa työvaatekuvastoista valittuja peruspukuja, vaan nimenomaan ketjulle teetettyjä mittapukuja. Jokaiselle työntekijälle teetettiin mittojen mukainen, juuri hänelle sopiva työasu. Mitat koottiin yhteen ja toimitettiin Brysselii,n josta toimitettiin sitten keskitetysti puvut, jotka sopivat tiptop !

Toinen tärkeä asia huolitellussa työasussa on se, että sillä tavoin viestimme sanattomasti asiakkaalle että olemme valmistautuneet palvelutilanteeseen ja olemme siinä heitä varten.

Hyvä vinkki, jonka sain jo ensimmäisessä hotellialan työpaikassani on edelleen toimiva: Aina ennen työvuoron alkua, katso peiliin ja arvioi katsooko sieltä sillä tavoin valmistautunut asiakaspalvelija jonka haluaisit palvelevan itseäsi ?

Mukavaa loppuviikkoa kaikille !

-Jussi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat