torstai 29. lokakuuta 2009

Hola!

Viimeisellä tunnilla ennen jakson vaihtumista Ari antoi meille tehtäväksi miettiä, kuinka lukio palvelee ammatillisia opintoja matkalla rautaiseksi matkailualan osaajaksi.
Nyt kun lukiota on jo kohta rankat kolme viikkoa takana, ikävä ammattipuolelle on kova! Minulle ainakin ammattipuolen käytännönläheisempi opiskelu sopi paljon paremmin, ja varmasti monelle muullekin. Lukiossa joutuikin ottaan itseä ihan kunnolla niskasta kiinni, että sai tehtyä kaikki kotitehtävät ja luettua kirjan kappaleet. Siinä onkin yksi asia, joka auttaa meitä ammatissa; vaikka kaikesta ei niin paljoa tykkäisikään, aina ei ole valinnanvaraa. Joskus joutuu kantamaan likaisia astioita keittiöön, eikä silloin auta vikistä vastaan!
Kielitaitoni on jo kerennyt parantumaan huomattavasti, vaikka kauaa ei ollakaan opiskeltu. Jakson alussa huomasi, kuinka englantikin oli todella tylsässä kesäterässä, mutta nyt kun tunneilla on ollut paljon keskustelutehtäviä, puhe alkaa sujua kiitettävästi. Karon kanssa aloitettiin myös espanjan opiskelu iltalukiossa, ja se on ollut tosi kivaa! Eihän sitä hetkessä uutta kieltä opi, mutta on mukavaa kun osaa edes tervehtiä ja kysyä kuulumisia :)
Jussille terveisiä: ryhmädynamiikka alkaa olla vaiheessa 3, vielä ei ole isompia erimielisyyksiä tullu mutta niitäkin taitaa olla odotettavissa!
-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat